Oprichters

De oprichters van de Bomenmakelaar

 

Bomenmakelaar is een initiatief van twee jonge ondernemers in het werkveld van bomen en buitenruimte. Arjan Zoontjens (Zoontjens Boomprojecten) en Roy Wouters (Burobol) zagen elk vanuit hun eigen werkveld kansen om gezonde volwassen bomen te behouden.

Vanuit hun vak hebben zij regelmatig te maken met de aanplant van bomen vanwege hun economische, ecologische en maatschappelijke waarde. Bomen geven verkoeling, reguleren hemelwater, bieden schuilplaatsen voor dieren, vangen vervuilende stoffen op, geven rust en hebben positieve invloed op de waarde van een huis. Deze waarde wordt groter naarmate de boom ouder wordt. Met de kap van een volwassen boom gaat dus eigenlijk waardevolle groeitijd verloren. Zonde van de verloren kwaliteit. De Bomenmakelaars zetten zich in voor verplanting van gezonde bomen, zodat deze niet gekapt hoeven te worden.

 

Roy Wouters, landschapsontwerper

“Volwassen bomen zijn bepalend voor de uitstraling en beleving van de buitenruimte en een belangrijk onderdeel van het ontwerp. Ik vind het een grote meerwaarde als nieuwe projecten direct de ruimtelijke kwaliteit van volwassen bomen krijgen.”

LinkedIn 

06 20 44 96 84

 

 

Arjan Zoontjens, boomdeskundige

“Vanuit mijn eigen bedrijf in boomverzorging zie ik helaas vaak bomen verdwijnen terwijl die goed verplant hadden kunnen worden. Met de juiste aanpak en zorg kunnen bomen verder groeien op een andere plek, als vraag en aanbod maar bij elkaar worden gebracht.”

LinkedIn 

06 31 96 73 46