Over Bomenmakelaar

Waarom Bomenmakelaar?

 

Regelmatig worden gezonde volwassen bomen gekapt omdat ze in de weg staan in een project, bijvoorbeeld een bouwproject of wegwerkzaamheden. Anderzijds zijn er gemeenten of projectontwikkelaars die graag volwassen bomen willen planten in een project. Bomen die direct sfeer geven. Bomenmakelaar biedt dé oplossing door aanbod en vraag bij elkaar te brengen. Waardevolle bomen hoeven niet gekapt, maar zetten hun leven voort op een nieuwe plek!

Bomen zoeken

Ben je opzoek naar een mooie, volwassen boom? Bekijk dan de bomen die wij in de aanbieding hebben. Wanneer je een geschikte boom gevonden hebt, vraag je vrijblijvend een offerte aan bij een verplanter om de boom voor te bereiden en te verplanten. De aangesloten verplanters zijn ervaren boomverzorgers met en goede staat van dienst. De meeste zijn Groenkeur gecertificeerd. Bij akkoord op een offerte neem je contact op met de aanbieder en komt de afwikkeling van de voorbereiding en verplanting tot stand tussen aanbieder en afnemer van de boom. Na een succesvolle verplanting wordt een courtage per boom in rekening gebracht. 

Klik hier om de bomen te bekijken. Als de boom die je zoekt er niet bij staat, kan je een account aanmaken, dan ontvang je een melding als een boom geplaatst wordt die aan je criteria voldoet. 

Aanmelden

Voor het afnemen of aanbieden van bomen, meld je je aan op Bomenmakelaar.nl met je e-mailadres en vul daarbij je adresgegevens in.

Bomen aanbieden

Mooi dat je een gezonde boom een nieuw leven wilt geven op een andere plek! Als je een boom op Bomenmakelaar wilt aanbieden, dan vinden we het belangrijk dat de afnemer kan beoordelen of deze boom voldoet aan zijn of haar criteria. Daarom vragen we om alle informatie over de bomen, zoals soort, gezondheid en de ondergrondse situatie te vermelden in een ‘bomenpaspoort’. Een verplantbaarheidsonderzoek voeg je altijd toe aan het bomenpaspoort. Op Bomenmakelaar.nl vind je ook partijen die dat voor je kunnen opstellen. Wij controleren de informatie en zetten je bomen online. Klik hier om bomen aan te bieden.

Een verplantbaarheidsonderzoek doet uitspraak over de verplantbaarheid van één of meerdere bomen. Daarbij wordt onder andere gekeken naar de vitaliteit van de boom, de wortelontwikkeling van de boom, ondergrondse situatie en de fysieke bereikbaarheid van de boom. Daarnaast worden alle voorbereidingen en maatregelen inzichtelijk gemaakt die nodig zijn om de verplanting goed uit te voeren en de boom te laten aanslaan op de nieuwe plek.

Het verplantbaarheidsonderzoek wordt opgesteld door een deskundige partij die ETT- gecertificeerd is. Ten behoeve van een eenduidig overzicht voor de op Bomenmakelaar aangeboden bomen heeft Bomenmakelaar een format opgesteld. De in het format opgenomen criteria dienen inzichtelijk gemaakt te worden door de boomdeskundige (zie gebruiksvoorwaarden).

Als iemand een offerte aanvraagt voor verplanting van de boom die je aangeboden hebt, krijg je automatisch een e-mail met de gegevens van de aanvrager. Vervolgens komt de afwikkeling van de voorbereiding en verplanting tot stand tussen aanbieder en afnemer van de boom.

De kosten

  • Je aanmelden en het plaatsen van een advertentie is gratis.
  • We vragen de aanbieder om de boom te voorzien van een verplantbaarheidsonderzoek. De kosten van dit onderzoek zijn voor de aanbieder;
  • De intentie van Bomenmakelaar is dat een boom niet te koop wordt aangeboden, maar beschikbaar wordt gesteld voor verplanting. In onderling overleg kan hiervan afgeweken worden.
  • De kosten van de daadwerkelijke verplanting zijn voor de afnemer;
  • Het moment van voorbereiden van de boom op de verplanting is afhankelijk van de termijn waarop de boom verplant moet worden. Het vrijmaken van de huidige standplaats bij de aanbieder en de gewenste planttijd op de nieuwe locatie door de afnemer zijn daarop van invloed. De kosten van de voorbereiding kunnen dan ook in overleg tussen aanbieder en afnemer door één van beide of door beide partijen gedragen worden.
  • Bomenmakelaar brengt een courtage per verplante boom in rekening bij de afnemer. De hoogte hiervan is afhankelijk van de diameter en staat vermeld in de gebruiksvoorwaarden.