Over Bomenmakelaar

Waarom Bomenmakelaar?

Regelmatig worden gezonde volwassen bomen gekapt omdat ze in de weg staan in een project, bijvoorbeeld een bouwproject of wegwerkzaamheden. Anderzijds zijn er gemeenten of projectontwikkelaars die graag volwassen bomen willen planten in een project. Bomen die direct sfeer geven. Bomenmakelaar biedt dé oplossing door aanbod en vraag bij elkaar te brengen. Waardevolle bomen hoeven niet gekapt, maar zetten hun leven voort op een nieuwe plek!

 

 

Aanmelden

Om een boom aan te kunnen bieden of af te nemen, meld je je aan op Bomenmakelaar.nl met je e-mailadres en vult daarbij je adresgegevens in.

 

Bomen aanbieden

Mooi dat je een gezonde boom een nieuw leven wilt geven op een andere plek! Als je een boom op Bomenmakelaar wilt aanbieden, dan vinden we het belangrijk dat de afnemer kan beoordelen of deze boom voldoet aan zijn of haar criteria. Daarom vragen we om alle informatie over de bomen, zoals soort, gezondheid en de ondergrondse situatie te vermelden in een ‘bomenpaspoort’. Een verplantbaarheidsonderzoek voeg je altijd toe aan het bomenpaspoort. Op Bomenmakelaar.nl vind je ook partijen die dat voor je kunnen opstellen. Wij controleren de informatie en zetten je bomen online. Klik hier om bomen aan te bieden.

Een verplantbaarheidsonderzoek doet uitspraak over de verplantbaarheid van één of meerdere bomen. Daarbij wordt onder andere gekeken naar de vitaliteit van de boom, de wortelontwikkeling van de boom, ondergrondse situatie en de fysieke bereikbaarheid van de boom. Daarnaast worden alle voorbereidingen en maatregelen inzichtelijk gemaakt die nodig zijn om de verplanting goed uit te voeren en de boom te laten aanslaan op de nieuwe plek.

Het verplantbaarheidsonderzoek wordt opgesteld door een deskundige partij die ETT- gecertificeerd is. Ten behoeve van een eenduidig overzicht voor de op Bomenmakelaar aangeboden bomen heeft Bomenmakelaar een format opgesteld. De in het format opgenomen criteria dienen inzichtelijk gemaakt te worden door de boomdeskundige (zie gebruiksvoorwaarden).

Als iemand een offerte aanvraagt voor verplanting van de boom die je aangeboden hebt, krijg je automatisch een e-mail met de gegevens van de aanvrager. Vervolgens komt de afwikkeling van de voorbereiding en verplanting tot stand tussen aanbieder en afnemer van de boom.

 

Bomen zoeken

Ben je opzoek naar een mooie, volwassen boom? Bekijk dan de bomen die wij in de aanbieding hebben. Als de boom die je zoekt er niet bij staat, kan je via je account zorgen dat je een melding ontvangt als een boom geplaatst wordt die aan je criteria voldoet. Wanneer je een geschikte boom gevonden hebt, vraag je vrijblijvend een offerte aan bij een verplanter om de boom voor te bereiden en te verplanten. Bij akkoord op een offerte neem je contact op met de aanbieder en komt de afwikkeling van de voorbereiding en verplanting tot stand tussen aanbieder en afnemer van de boom. Na een succesvolle verplanting factureert Bomenmakelaar de afnemer een vastgestelde courtage per boom. Klik hier om de bomen te bekijken.

 

De kosten

  • Je aanmelden en het plaatsen van een advertentie is gratis.
  • De aanbieder dient de boom te voorzien van een verplantbaarheidsonderzoek. De kosten van dit onderzoek zijn voor de aanbieder;
  • De intentie van Bomenmakelaar is dat een boom niet te koop wordt aangeboden, maar beschikbaar wordt gesteld voor verplanting. In onderling overleg kan hiervan afgeweken worden.
  • De kosten van de daadwerkelijke verplanting zijn voor de afnemer;
  • Het moment van voorbereiden van de boom op de verplanting is afhankelijk van de termijn waarop de boom verplant moet worden. Het vrijmaken van de huidige standplaats bij de aanbieder en de gewenste planttijd op de nieuwe locatie door de afnemer zijn daarop van invloed. De kosten van de voorbereiding kunnen dan ook in overleg tussen aanbieder en afnemer door één van beide of door beide partijen gedragen worden.
  • Bomenmakelaar brengt een courtage per verplante boom in rekening bij de afnemer. De hoogte hiervan is afhankelijk van de diameter en staat vermeld in de gebruiksvoorwaarden.

 

De Bomenmakelaars

Bomenmakelaar is een initiatief van twee jonge ondernemers in het werkveld van bomen en buitenruimte. Arjan Zoontjens (Zoontjens Boomprojecten) en Roy Wouters (Burobol) zagen elk vanuit hun eigen werkveld kansen om gezonde volwassen bomen te behouden.

Vanuit hun vak hebben zij regelmatig te maken met de aanplant van bomen vanwege hun economische, ecologische en maatschappelijke waarde. Bomen geven verkoeling, reguleren hemelwater, bieden schuilplaatsen voor dieren, vangen vervuilende stoffen op, geven rust en hebben positieve invloed op de waarde van een huis. Deze waarde wordt groter naarmate de boom ouder wordt. Met de kap van een volwassen boom gaat dus eigenlijk waardevolle groeitijd verloren. Zonde van de verloren kwaliteit. De Bomenmakelaars zetten zich in voor verplanting van gezonde bomen, zodat deze niet gekapt hoeven te worden.

 

Roy Wouters, landschapsontwerper

“Volwassen bomen zijn bepalend voor de uitstraling en beleving van de buitenruimte en een belangrijk onderdeel van het ontwerp. Ik vind het een grote meerwaarde als nieuwe projecten direct de ruimtelijke kwaliteit van volwassen bomen krijgen.”

LinkedIn 

06 20 44 96 84

 

 

Arjan Zoontjens, boomdeskundige

“Vanuit mijn eigen bedrijf in boomverzorging zie ik helaas vaak bomen verdwijnen terwijl die goed verplant hadden kunnen worden. Met de juiste aanpak en zorg kunnen bomen verder groeien op een andere plek, als vraag en aanbod maar bij elkaar worden gebracht.”

LinkedIn 

06 31 96 73 46